Hoppa till innehåll
Hem » Om oss

Om oss

Om oss

Jonas Knutsson

Jonas Knutsson

Jonas växte upp med  ”Umeå Jazzfestival” och förälskade sig i saxofonen. 

Under tidiga musikstudier kom han i kontakt med den samiska jojken som skapade en fascination för nordens lyskraftiga melodier. Allt sedan flytten till Stockholm 1983 har han fortsatt att sammanföra jazzens språk med folkmusikens i många olika konstellationer, t ex med Elise Einarsdotter Ensemble, Enteli, Nordan, Stockholm Folk Big Band, Berger Knutsson Spering, Lena Willemark, Mats Öberg, Ale Möller, Nils Landgren, Johan Norberg med flera

Förutom att vara musiker skriver han beställningsverk och arrangemang för olika ensembler, producerar musik och konsertserien ”Knutssons Karameller” på Dieselverkstaden i Nacka.  

2013 använde Avicii Jonas melodi ”Hymn” i en av sina låtar ”Dear boy” på sin debutplatta ”True”. 

 

Lyssna på Jonas musik här: 

Saxofonbok för nybörjare
Kristin Uglar

Kristin Uglar

Kristin är från Norge där hon växte upp i Oslo med att spela i olika blåsorkestrar och storband. Hon flyttade till Sverige för att studera klassisk saxofon och har musiklärarexamen från Kungl. Musikhögskolan i Stockholm. 

Kristin är frilansande saxofonist och har spelat med de flesta symfoniorkestrar och blåsorkestrar i Sverige både som tuttimusiker och solist. Kristin gästar även Norges musikliv.

Som kammarmusiker har Kristin i 30 år turnerat över hela världen med den internationellt kända Saxofonkvartetten Rollin’ Phones där hon spelade altsaxofon. Med kvartetten har hon gjort oräkneliga TV- och radioframträdanden samt flera album. 

En av Kristins specialiteter är att spela på en 100 år gammal C-tenorsaxofon där hon spelar svängig, underhållande och virtuos repertoar av den legendariska saxofonisten Rudy Wiedoeft.

Som pedagog arbetar Kristin tillsammans med Jonas Knutsson nu vid Musikskolan Lilla Akademien som saxofonlärare och huvudlärare i blås och vid Kungl. Musikhögskolan som lärare i saxofondiadaktik. Många av Kristins elever har vunnit priser i tävlingar både nationellt och internationellt och flera av hennes tidigare elever är nu ledande saxofonister i svenskt musikliv.  Kristin är också en populär ledare av workshops för saxofonister och saxofonlärare.

Läs mer på Kristins hemsida:

www.kristinuglar.se

Kristin Uglar

Lyssna på Kristins musik här: